loading...

وکیل خانواده

88722336

بازدید : 780
پنجشنبه 10 ارديبهشت 1399 زمان : 22:22

09121463248-88722336 (کارشناس حقوقی سیما )

مشاوره حقوقی تلفنی فوری با دکتراکبر فتح اللهی

کلاهبرداری

نوشته پیش رو توسط وکیل کیفری در خصوص جرم کلاهبرداری و مجازات جرم کلاهبرداری و شرایط جرم کلاهبرداری مجازات قانونی آن تنظیم گردیده است. کلاهبرداری از زمره جرائم علیه اموال محسوب میشود.

کلاهبرداری
کلاهبرداری “عبارتست از بردن مال دیگری از طریق توسل به سوء نیت به وسایل یا عملیات متقلبانه ” و ” یا استیلا بر مال غیر از طریق حیله و تقلب.” در جرم کلاهبرداری فرد با اختیار و اراده خود مال را در به کلاهبردار تسلیم مکند و تسلیم نتیجه خدعه و نیرنگ و مسبوق به سوء نیت عامل آنست.

مشخصه بارز این جرم به کار بردن حیله و تقلب است که آن را از سایر جرایم علیه اموال متمایز می‌کند. کلاهبردار با انجام مانور متقلبانه و صحنه سازی موجب اغفال طرف مقابل می‌شود و به واسطه اغفال, مالک با رضایت خود مال را در اختیار کلاهبردار قرار می‌دهد. قانونگذار از کلاهبرداری تعریفی ارایه نداده است و تنها به ذکر مصادیقی اکتفا نموده است. که مهم ترین آنها به شرح ذیل است :

مصادیق جرم کلاهبرداری
فریب دادن مردم به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم
کسی که به خلاف واقع مبادرت به تقاضای ثبت ملک می‌کند
تبانی اشخاص برای بردن مال دیگری
معرفی مال دیگری به عنوان مال خود
تقاضای ثبت ملک توسط امین
جعل عنوان نمایندگی
ارکان جرم کلاهبرداری
۱ – عنصر قانونی :

عنصر قانونی جرم کلاهبرداری در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس ذکر شده است . “هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارتخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث غیر واقع بترساند یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و یکی از وسایل مذکور و یا وسایل متقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض و امثال آنها را تحصیل کند و از این طریق مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب می‌شود.”

۲ – عنصر مادی :

رفتار مادی مرتکب : رفتار مجرمانه در جرم کلاهبرداری باید به صورت فعل مثبت می‌باشد بنابراین ترک فعل حتی اگر با سوء نیت همراه باشد عنصر مادی جرم کلاهبرداری محسوب نمی‌شود. مانند اینکه در مورد معاملات اگر فردی عیوب مورد معامله را ذکر نکند هر چند که ممکن است عدم ذکر عیوب موجب خیار فسخ یا خیار غبن برای خریدار گردد ولی هیچ گاه کلاهبرداری محسوب نمی‌شود زیرا ترک فعل و سکوت شخص کلاهبرداری محسوب نمی‌شود.

شرایط و اوضاع احوال لازم برای تحقق جرم کلاهبرداری :

متقلبانه بودن وسایل : وسایلی که کلاهبردار برای اغفال مال غیر دیگری استفاده می‌کند باید متقلبانه باشد. وسایل که مجرم از آنها برای بردن مال غیر استفاده می‌کند از اهمیت بالایی برخوردار است و شکی نیست که توسل به وسایل متقلبانه باید مقدم بر تحصیل مال باشد.

اغفال و فریب قربانی : شرط دیگر برای تحقق جرم کلاهبرداری است به عبارت دیگر قربانی جرم باید عملا فریب خورده و مالش را با رضایت در اختیار کلاهبردار قرار دهد. بنابراین اگر کسی را با داروی بیهوشی یا داروی خواب آور بیهوش نمایند و از این طریق اموال او را ببرند نمیتوان به عنوان جرم کلاهبرداری محکوم نمود.

بنابرین باید بین اغفال و فریب قربانی و بردن مال وی توسط کلاهبردار رابطه علیت موثر وجود داشته باشد یعنی علت عمده بردن مال توسط کلاهبردار گول خوردن مالباخته است.

تعلق مال برده شده به دیگری : در کلاهبرداری مانند سایر جرایم علیه اموال تعلق مال برده شده به دیگری شرط است و مال اعم است از اموال منقول و غیر منقول.

۳ – عنصر روانی :

برای تحقق جرم وجود اراده آزاد یعنی توجه فاعل به عمل ارتکابی لازم است مرتکب قصد تحقق بالفعل اراده خود را داشته باشد و در آنچه انجام می‌دهد عامد باشد. بنابراین کلاهبرداری از زمره جرائم عمدی است و برای تحقق آن رکن روانی جزء عناصر لازم است و مرتکب باید در حین به کار بردن حیله و تقلب واجد سوء نیت باشد و همچنین قصد استیلاء بر مال دیگری را نیز داشته باشد.

مطالب مرتبط : خیانت در امانت و مجازات قانونی آن

موارد تشدید مجازات کلاهبرداری
قانونگذار در برخی موارد استفاده از برخی شیو.ه‌ها و وسایل را موجب تشدید مجازات دانسته است که مصادیق آن در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس ذکر شده است و به شرح ذیل می‌باشد.

۱ – اتخاذ عنوان یا سمت ماموریت از طرف سازمانها و موسسات دولتی و وابسته به دولت یا شرکتهای دولتی یا شوراها با نهادهای انقلابی. بنابراین چنانچه کلاهبردار با اتخاذ عنوان ماموران دولت یا سمت مجعول مال دیگری را ببرد مستحق مجازات بیشتری است.

۲ – استفاده از تبلیغ عامه از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه در مجامع و با انتشار آگهی چاپی با خطی.

۳ – مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات و سازمانهای دولتی یا وابسته به دولت یا نهادهای انقلابی یا به طور کلی از قوای سه گانه و همچنین از نیرو‌های مسلح باشد.

مطالب مرتبط : انتقال مال غیر و مجازات آن

مجازات جرم کلاهبرداری :
مجازات کلاهبردار مطابق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء, اختلاس حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که کلاهبردار اخذ کرده می‌باشد و مجازات کلاهبرداری مشدد از حبس دو تا ده سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده و نیز انفصال از خدمات دولتی تعیین کرده است.

پرونده‌های کلاهبرداری نیاز به تبحر و تخصص دارد دفتر حقوقی فاطمه یعقوبی با ارائه خدمات حقوقی و کیفری و با دارا بودن وکلای حرفه‌‌‌ای پس از ارجاع پرونده به وکیل، بررسی پرونده را آغازنموده و با ارئه بهترین دفاع از حقوق موکلین در دادگاه اقدام خواهند نمود.

بنابراین قبل از طرح شکایت کیفری پیشنهاد میشود با وکیل مجرب کیفری در این خصوص مشورت نمائید چرا که اثبات ارکان جرم بر عهده شاکی است و نآگاهی افراد در نحوه شکایت می‌تواند موجب تضییع حق و اتلاف وقت گردد.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل کیفری به صفحه تماس با ما مراجعه فرمایید.

زر گران تر شد | اکران آنلاین با لایو بازیگران
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 2

آمار سایت
  • کل مطالب : 24
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 30
  • بازدید کننده امروز : 23
  • باردید دیروز : 100
  • بازدید کننده دیروز : 84
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 162
  • بازدید ماه : 1143
  • بازدید سال : 54437
  • بازدید کلی : 90099
  • کدهای اختصاصی